Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronové tagliatelle se žampiony
Citronové tagliatelle se žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronové tagliatelle se žampiony

4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2943 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 306 g
Tuky 142 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky citronu jsou tyto těstoviny svěží, díky smetaně zase vydatné. Navíc většinu ingrediencí k jejich přípravě už máte určitě doma! 

Suroviny

Na omáčku
suché
mléko 500 ml
plnotučné
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
jemně nastrouhaná z 1–2 citronů
strouhaný
Na dokončení
olivový olej 1 PL
hnědé, na plátky
rozmarýn 1 snítka
lístky otrhané a nakrájené nadrobno
tymián 1 snítka
lístky otrhané a nakrájené nadrobno
tagliatelle 400 g
petrželka
hladkolistá, nasekaná nadrobno k podávání
strouhaný, k podávání

Postup

1

Na omáčku nechte v menším hrnci rozpustit máslo, zasypte je moukou a umíchejte světlou jíšku. Vlijte víno, promíchejte a nechte odvařit alkohol. Po částech zašlehejte mléko, osolte, opepřete a nechte zvolna 10 minut vařit. Poté odstavte a vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru i šťávu, parmazán a smetanu.

2

V pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Vsypte žampiony a opečte je dozlatova. Osolte, opepřete a vmíchejte nasekané bylinky. Přilijte smetanovou omáčku a promíchejte.

3

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě al dente, tedy na skus. Slijte a ponechte si zhruba dva hrnky vody z vaření. Uvařené těstoviny vsypte do omáčky, promíchejte a v případě potřeby zřeďte vodou z vaření těstovin. Naservírujte na talíře, posypte petrželkou a parmazánem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...