Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronový koláč s pusinkami ve skleničce
Citronový koláč s pusinkami ve skleničce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronový koláč s pusinkami ve skleničce

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 skleničky o objemu 125 g nebo 10 panákových skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7125 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 649 g
Tuky 417 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lemon meringue pie – proslulou klasiku francouzské cukrařiny jsme přetvořili v jednoduchý pohár, který zvládnete připravit i s minimem zkušeností.

Suroviny

sušenky 8 ks
světlé, máslové (mohou být i digestive biscuits)
mandle plátky 30 g
máslo 1,5 PL
rozpuštěné
Na citronový krém
z 1–2 bioctronů, jemně nastrouhaná
Na sněhové pusinky

Postup

1

Nejprve připravte citronový krém. Všechny ingredience vložte do rendlíku a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne (můžete zahřívat i nad vodní lázní). Nechte vychladnout a pak alespoň na 2 hodiny (nebo přes noc) uložte do lednice.

2

Sušenky a mandle společně rozmixujte. Přidejte máslo a dobře promíchejte.

3

Do čisté mísy dejte bílky a cukr. Ručně šlehejte a zahřívejte nad vodní lázní, dokud se cukr zcela nerozpustí. Sejměte mísu z hrnce a sníh došlehejte v robotu nebo ručním šlehačem – nejlépe na střední výkon 6–8 minut. Sníh musí během šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být lesklý a při vytažení metly tvořit pevné špičky. Sněhem můžete naplnit cukrářský sáček s řezanou špičkou.

4

Na dno skleniček rovnoměrně rozdělte drobečky s máslem, na ně naneste citronový krém, celý pohár zakončete vrstvou sněhu. Ten můžete nanést ledabyle lžičkou nebo sáčkem s řezanou špičkou. Sníh zapečte flambovací pistolí či v troubě pod rozpáleným grilem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...