Suroviny
Postup
Máslo prošlehejte s krupicovým i třtinovým cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a zapracujte. Nakonec vmíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, polovinu čokoládových peciček a polovinu karamelového fondánu. Těsto dejte na 30 minut do lednice, aby trochu ztuhlo.
Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyklopte na arch pečicího papíru, stlačte a vytvarujte do kruhu. Zakryjte dalším archem pečicího papíru a vyválejte na kolo o průměru zhruba 29cm. Vyválené těsto dejte na plech nebo na perforovaný kulatý plech na pizzu a dejte do lednice chladit na 30 minut.
Z vychlazeného těsta sejměte vrchní arch pečicího papíru a plech s těstem vložte do předehřáté trouby. Pečte 10–15 minut dozlatova. Troubu vypněte, sušenku vyjměte a posypte ji marshmallows. Vraťte ji na minutku do vypnuté trouby, jen aby se marshmallows trochu roztekly. Poté posypte zbylými čokoládovými pecičkami a karamelovým fondánem. Dejte na 1–2 minuty pod gril, aby marshmallows byly lehce dozlatova. Nebo použijte cukrářskou pistoli, tak nad opálením budete mít větší kontrolu.
Sušenku zacákejte slaným karamelem (můžete jej trochu rozehřát, aby lépe tekl) a rozpuštěnou čokoládou.
Sušenku zacákejte slaným karamelem (můžete jej trochu rozehřát, aby lépe tekl) a rozpuštěnou čokoládou.
Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media