Těmto čokoládovým kostkám se angličtině říká tiffins – čtverečky (nebo obdélníčky) čokolády smíchané se sušenkou a sušeným ovocem. Jsou ideálním jedlým dárkem pro každého mlsouna s vybranými chutěmi.
Suroviny
Postup
Čtvercovou formu (cca 20x20cm) vyložte pečicím papírem, rozinky dejte do žáruvzdorné misky, přilijte 2 lžíce kávového smetanového likéru, přetáhněte potravinovou fólií a dejte na 30 sekund do mikrovlnky. Vyjměte a nechte zakryté, tak rozinky likér krásně natáhnou.
V žáruvzdorné misce ve vodní lázni rozpusťte po 150 g tmavé i mléčné čokolády a všechno máslo. Promíchejte, aby se směs spojila, a poté vmíchejte rozinky i s tekutinou, zbylé 4 lžíce likéru, sušenky a třešně. Promíchejte a vlijte směs do připravené formy. Uhlaďte a dejte na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
Zbylou čokoládu – tmavou, mléčnou a bílou (každou zvlášť) rozpusťte ve vodní lázni. Vlijte ji postupně na ztuhlý základ a pomocí špejle nebo nože vytvořte mramorování. Máte-li zlatý prášek, místy čokoládu posypte. Vraťte do lednice a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout. Před krájením na kousky (kostky nebo obdélníčky) nechte dojít pokojové teploty.
NĚCO NAVÍC
Kostky nebo obdélníčky balte do krabiček nebo do průhledných sáčků. Na ozdobu můžete přisypat třeba kávová zrna, budou-li zlatá, dodají celému balení na slavnostním vzhledu.
Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media