Sladké maliny, nadýchaná šlehačka, oslazená medem a ovoněná skotskou whisky, a křupavé ovesné vločky... Tenhle jednoduchý, ale přesto neodolatelný skotský dezert budete chtít mlsat celé léto!
Suroviny
ovesné vločky
8
PL
maliny
300
g
čerstvé
podle chuti
smetana ke šlehání
350
ml
nejlépe 40%
med
2
PL
tekutý, navíc podle chuti
whiskey
2
PL
Postup
1
Ovesné vločky vsypte do pánve, rovnoměrně rozprostřete a nasucho na mírném ohni opékejte, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout.
2
Polovinu malin rozmačkejte a přepasírujte přes jemné síto. Semínka vyhoďte a pyré oslaďte podle chuti. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně do ní vmíchejte med a whisky. Do skleničky střídavě vrstvěte ochucenou smetanu, malinové pyré a opražené vločky. Ozdobte čerstvými malinami, případně zakápněte medem.