Fíky nejsou určené na dlouhé skladování. Jakmile uzrají, velmi rychle se kazí. Je tedy nejlepší perfektně zralé fíky sníst co nejrychleji. Nebo je můžete proměnit v tohle lahodné fíkové čatní!
Suroviny
cibule červená
1
ks
nakrájená nadrobno
hnědý cukr
4
PL
hořčičné semínko
1
ČL
bílé
skořice
1
svitek
badyán
1
hvězdička
zázvor (čerstvý)
4
cm
oloupaný a nastrouhaný najemno
vinný ocet červený
4
PL
fíky
4
ks
nakrájené na čtvrtky
bageta
12
plátků
olivový olej
na potření
sýr
100
g
sýr Manchego, na hobliny
rukola
1
hrst
Postup
1
Cibuli, cukr, koření (včetně hořčice), zázvor a ocet vložte do rendlíku a na nízkém ohni vařte, dokud cibule úplně nezměkne. Přidejte čtvrtky fíků a vařte dalších 5–10 minut, až se fíky začnou rozpadat. Plátky bagety potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené troubě nebo na pánvi dokřupava. Na každý plátek dejte trochu fíkového čatní, hoblinku sýra a pár lístků rukoly. Ihned podávejte.
Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media