Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukeťáky - cuketové bramboráky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 340
Do 50 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 223143 kcal
Bílkoviny 5031 g
Sacharidy 47587 g
Tuky 18 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborák osvěžený cuketou a zahuštěný ovesnými vločkami? Ano! A je zatraceně skvělý. Pokud hledáte lehčí verzi oblíbené české klasiky, potom bramboráky z cukety vyzkoušejte. Cukeťáky jsou syté a proto zastoupí hlavní jídlo, ale také je vyzkoušejte jako bramborovou přílohu k masu, nebo svačinku na cesty. O ten nejlepší recept na cuketové bramboráky se rádí podělíme – tady je!

Suroviny

brambory 250 kg
oloupané, osušené, nastrouhané
cuketa 250 g
nastrouhaná
vejce 1 ks
podle potřeby
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 1 hrst
nebo více, podle chuti
lze nahradit olejem, na smažení

Postup

1

Brambory a cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly.

2

Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.

3

Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě).

4

Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto a tvarujte z něj placičky. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč