Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové vafle s čedarem, slaninou a avokádem
Cuketové vafle s čedarem, slaninou a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové vafle s čedarem, slaninou a avokádem

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13785 kcal
Bílkoviny 410 g
Sacharidy 296 g
Tuky 1206 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané vafle jsou opravdu nezapomenutelné. Křupavé na povrchu, díky cuketě a čedaru dokonale vláčné uvnitř... K dokonalosti jim chybí jen kousek avokáda, rajčete a dokřupava vypečené slaniny. Javorového sirupu na závěr se nelekejte, pozvedne celý pokrm na novou úroveň. Pokud ho ovšem vynecháte, nic se nestane, vafle jsou vynikající i bez něj.

Náš tip: Máte rádi vafle na slano? Dejte si i bramborákové vafle s houbami podle našeho videoreceptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

podmáslí 1 hrnek
cuketa 1 hrnek
nastrouhaná nahrubo, nasolená, vypocená a důkladně vymačkaná
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
pepř
čerstvě mletý, množství podle chuti
chilli sušené
vločky, drcené, množství podle chuti
čedar 1 hrnek
nastrouhaný nahrubo
ghí
nebo olej na vymazání plotýnek vaflovače
K podávání
máslo 125 g
změklé
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené
vločky, drcené
dokřupava opečená
rukola 4 hrsti
na plátky
na plátky nebo odpovídající množství třešňových rajčátek, přepůlených
lze vynechat

Postup

1

Ve velké míse společně promíchejte podmáslí, cuketu a vejce. Přidejte mouku prosátou spolu s kypřicím práškem, sodou, solí, drceným pepřem a chilli vločkami a zapracujte pouze tak, aby se všechny ingredience spojily. Nakonec vmíchejte nastrouhaný čedar. Nechte těsto 10 minut odstát a mezitím rozehřejte vaflovač a vytřete plotýnky máslem nebo olejem.

2

Změklé máslo prošlehejte se solí, pepřem a chilli vločkami.

3

Vafle opečte podle návodu výrobce.

4

Na každou vafli dejte trochu chilli másla, a poté vrstvěte – přidejte slaninu, rukolu, avokádo, rajčata a další vafli a ještě jednou zopakujte. Můžete podávat zalité javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC
Chilli máslo můžete nahradit i lehčí náplní z čerstvého sýra. Připravíte ji stejně, pouze místo změklého másla použijte 200 g čerstvého sýra typu lučina či žervé.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč