Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukety s orzem a kozím sýrem

Cukety s orzem a kozím sýrem

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1592 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 179 g
Tuky 72 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při focení jsme cukety překřtili na zdravé chlebíčky – byly totiž perfektně křupavé! Inspiraci jsme našli na zahraničním blogu Half Baked Harvest, kde nás zaujalo použití těstovinové rýže.

Suroviny

těstovinová rýže 200 g
orzo
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet 2 PL
oregano 1 PL
nasekané lístky
petrželka 1 PL
nasekané lístky
chilli sušené 1 špetka
vločky, lze vynechat
rozdrobený na větší kousky
rajčata cherry 250 g
přepůlená
menší, rozříznutá podélně na poloviny, pokud je cuketa silnější, každou polovinu ještě rozdělit na 2 dlouhé plátky
bazalkové pesto
na pokapání

Postup

1

V hrnci přiveďte vodu k varu a podle návodu na obalu uvařte těstovinovou rýži.

2

Hotové těstoviny slijte a ochuťte 2 lžícemi olivového oleje, octem, nasekanými bylinkami a chilli a zamíchejte. Jemně vmíchejte sýr (část nechte na posypání nahoru) a rajčata.

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.

4

Cukety potřete z obou stran zbývajícím olejem, osolte, opepřete a grilujte cca 7–10 minut po každé straně.

5

Půlky, případně plátky, které budete plnit, mírně vydlabejte, aby v nich držela náplň.

6

Vydlabanou teplou dužinu nasekejte a vmíchejte do těstovinové rýže.

7

Připravené půlky cuket pokapejte pestem, poklaďte směsí těstovinové rýže a zeleniny, navrch přidejte ještě trochu sýra a zakápněte trochou pesta.

8

Podávejte teplé nebo vlažné.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...