Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dip s karamelizovanou červenou cibulkou
Dip s karamelizovanou červenou cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dip s karamelizovanou červenou cibulkou

4.2/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 375 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 12 g
Tuky 31 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sláva kontrastům!

Suroviny

čerstvý, smetanový (lučina, buko)
křen 1 ČL
smetanový
sůl
pepř
čerstvě drcený
viz video recept nebo relish či čatní
opečená, nakrájená, k podávání

Postup

1

Všechny suroviny až po sůl a pepř umíchejte v misce dohladka. Osolte, opepřete a podávejte s relishem či čatní. Přikusujte opečené pruhy pšeničné tortilly.

NĚCO NAVÍC
Na cibulové čatní na středním ohni zahřejte hluboký rendlík s 50 ml olivového oleje. Vsypte 1 kg červené cibule nakrájené na klínky. Přiklopte a duste asi 40 minut, občas promíchejte. Cibule by měla změknout a zkaramelizovat. Přidejte 125 ml bílého vinného octa, 75–100 g třtinového cukru, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Můžete přidat i kůru z biocitronu a tymián. Vařte a míchejte ještě 10 minut, aby vše zhoustlo a šťáva se změnila v sirup. Přebytek uchovávejte v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...