Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dokonalá ovesná kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 66
Do 10 minut Velmi snadné 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 418 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 56 g
Tuky 14 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept na ovesnou kaši zvládnete připravit také v mikrovlnce. ,Mikrovlnná metoda‘ tentokrát není rychlejší, ale nemusíte stát u sporáku, míchat a hlídat, což oceníte především po ránu. Zdobení jsme vybrali skutečně minimalistické – jen hustý bílý jogurt zakápnutý medem. Pokud chcete zajít ještě dál, kaši z ovesných vloček jen lehce osolte.

Suroviny

velké
mléko 350 ml
lze nahradit vodou či směsí mléka a vody
sůl 1 špetka
K podáváni
hustý, nejlépe řecký

Postup

1
Na sporáku
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.

V mikrovlnce 
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.

Jak servírovat 
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!
 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

09.06.2010 22:44
přesně tohle jsem potřebovala, jogurt jsem dodala jahodový, taky moc výborný.....děkuji děkuji děkuji. Konečně přicházím na to k čemu máme doma mikrovlnku.
25.05.2010 20:56
Kaše byla výborná, jen jsem místo 50g vloček dala 70g a když se kaše vařila, přimíchala jsem do ní tři čajové lžičky medu. Jednoduché, rychlé a chutné.
15.07.2009 20:42
do kaše jsem dala pouze 250 ml mléka, předepsané množství se mi zdálo moc a mnou upravená kaše vypadala přesně tak, jak si představuji, že by vypadat měla. :) dochutila jsem si ji jenom medem a moc jsem si pochutnala. A i když jsem si myslela, že 50 g vloček je málo, tak je to víc než dost :) příště musím trochu ubrat, nebo prasknu... ale je opravdu moooc dobrá :)
30.10.2008 16:28
Zrovna ji jím a musím říst, že jako večeře pro chudou studentku na kolejích posloužia skvěle, akorát dejte pozor, ať si nepokapete medem skripta! A k receptu: Jednoduché, rychlé a zasytí! Myslím, že chuť lískových oříšků by ji dokonale doplnila.
14.09.2007 07:52
Recept se nachází v č.2/07, str.42
25.01.2009 20:59
Aleno já vás "obdivuji", otevřela jsem druhou diskuzi a hle, zase upomínáte,kde se recept nachází :-)))))) Promiňte,ale není to jedno?
14.08.2007 14:21
mmm...vypadá to doost zajímavě, už jsem na to dostala chuť :D:( tak zítra si to udělám ke snídani a pak vám písnu jaký to bylo ;) :-*pa
23.07.2007 06:28
recept je výborný, je skvělé, že při přípravě v mikrovlnce ubydou napečené hrnce... :) jen máme asi silnější a stačily by 3 minuty celkem

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...