Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 2,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8108 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 2018 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující limonádu z něj budete chtít pít celé léto od rána do večera – to si pak do něj můžete stříknout třeba trochu ginu!

Suroviny

kyselina citronová 26 g
chemicky neošetřené, nakrájené na kolečka
bylinky snítky
meduňka, máta, tymián, oregano, šalvěj, rozmarýn – plná nádoba, v níž se louhují

Postup

1

Cca 2 litry vody svařte s kyselinou citronovou a nechte zchladnout. Do velké mísy vložte kolečka citronů a bylinky, zalijte je zchladlým roztokem a nechte 24 hodin louhovat.

2

Pak přeceďte přes síto vyložené gázou do většího hrnce, přidejte cukr a za občasného míchání pomalu přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte a občas míchejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí.

3

Horký sirup naplňte do sterilizovaných lahví, uzavřete a nechte zchladnout. Skladujte v temnu a po otevření uložte do spotřebování v lednici.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...