Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí drůbeží paštika

Domácí drůbeží paštika

4.2/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné Pro cca 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2901 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 28 g
Tuky 228 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle paštiku zvládnete připravit raz dva a z pár surovin. Je to totiž nejsnadnější paštika na světě. Podusíte, rozmixujete, vychladíte, jíte. Po té kupované už ani nevzdechnete! Když navíc přidáte třeba mandle nebo kapku koňaku, získáte opravdovou delikatesu. 

Náš tip: Připravte si také kuřecí paštiku podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

máslo 200 g
a 50g na zalití
lze i kachní
nakrájená nadrobno
vývar kuřecí 200 ml
provensálské koření 1 ČL
koňak 50 ml
(nemusí být)
mandle 1 hrst
nasekané
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana 100 ml
ke šlehání (33%)
pepř
kolečka růžového na ozdobení
tymián
lístečky na ozdobení

Postup

1

Játra očistěte, odstraňte z nich všechny blanky a nakrájejte je na kousky. V pánvi na 2 lžících másla opékejte cibuli 5 minut do změknutí. Přidejte játra, míchejte asi 5 minut, až zesvětlají a zatáhnou se.

2

Zalijte vývarem a vínem. Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Přidejte koňak, chcete-li, vypněte a směs vlijte do hlubší nádoby s plochým dnem.

3

Přidejte nakrájené zbylé máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci těsta na lívance. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá.

4

Nakonec vmíchejte nasekané mandle.

5

Paštiku přemístěte do nádoby, v níž ji budete podávat (hranatá forma, malé sklenky...). Rozehřejte máslo s růžovým pepřem a tymiánem a zalijte jím povrch.

6

Nechte vychladnout a pak zakryjte potravinářskou fólií nebo víčkem. V chladničce paštika vydrží asi 5 dní, můžete ji ale i zmrazit. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč