Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort „čokoládový obláček“
Dort „čokoládový obláček“
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Dort „čokoládový obláček“

3.8/5 Počet hodnocení: 81
Do hodiny Velmi snadné Na formu o průměru 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 200 g
Tuky 150 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort „čokoládový obláček“ je chuťově velmi intenzivní, vláčný a především hříšně dobrý. Čokoládový korpus můžete zdobit krémem z mascarpone nebo šlehačkou a ovocem. Neobsahuje ani gram mouky, proto je to ideální dezert pro všechny lidi, kteří se vyhýbají lepku. 

Suroviny

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 25 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy rozklepněte dvě vejce a ze zbývajících čtyř oddělte bílek od žloutku.

2

Čokoládu nalámejte na menší kousky a vložte do žáruvzdorné nádoby. Přidejte k ní máslo. Mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a za občasného míchání zahřívejte, až se vše rozpustí a spojí. Sundejte mísu z hrnce a nechte trochu vychladnout.

3

Žloutky přidejte je ke dvěma vejcím v misce a prošlehejte. Poté přidejte vychladlou, ale stále tekutou směs čokolády s máslem. Vše důkladně promíchejte.

4

Bílky přendejte do mísy a vyšlehejte do sněhu. Postupně do něj zašlehejte krupicový cukr, dokud není sníh pevný a lesklý. Opatrně zapracujte sníh do čokoládového základu. Těsto vlijte do formy a pečte asi 30 minut. Po uplynutí této doby vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Střed dortu se mírně zbortí – nelekejte se, to je správně.

5

Mascarpone, smetanu a moučkový cukr dejte do mísy a společně šlehejte, dokud nevznikne nadýchaný krém. 

6

Vychladlý dort vyjměte z formy a položte na servírovací talíř či etažér. Ozdobte krémem a malinami, borůvkami a jahodami.

Recept i fotografie převzaty z Moje Gotowanie.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...