Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort zebra
Dort zebra
ZDROJ: EINFACH KOCHEN
sdílet:

Dort zebra

4/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné Na 1 dort o průměru 26 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zebří dort zvládnete připravit cobydup. Je nejen efektní, ale navíc i neuvěřitelně šťavnatý a dobrý. Díky neobvyklému vzoru bude absolutním hitem dětských narozeninových oslav a párty!

Suroviny

na vymazání formy
vejce 5 ks
velikost M
sůl 1 špetka
mléko 120 ml
slunečnicový olej 250 ml
kypřicí prášek do pečiva 16 g
nastrouhaná najemno
Na polevu
cukrové a čokoládové zdobení
podle potřeby

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o průměru 26 cm vymažte máslem. Na těsto vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a solí do světlé nadýchané pěny. Zašlehejte 100 ml mléka a olej.

2

Smíchejte mouku s práškem do pečiva, vmíchejte do vaječného základu spolu s citronovou kůrou a vše 2 minuty šlehejte do nadýchané hmoty. Polovinu těsta nalijte do jiné mísy a vmíchejte kakao a zbývající mléko.

3

Vždy střídavě klaďte cca 2 polévkové lžíce světlého a pak tmavého těsta doprostřed dna formy. Těsto začne bude postupně vytlačováno směrem ven a vznikne efektní zebrovaný vzor.

4

Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut a nechte vychladnout na mřížce. Vyjměte dort z formy. Smíchejte moučkový cukr s citronovou šťávou, potřete polevou koláč a podle potřeby ozdobte cukrovými perličkami. 

Recept i fotografie převzaty z Einfach kochen.

 

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...