Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená líčka se salsou verde

Dušená líčka se salsou verde

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5148 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 380 g
Tuky 191 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Líčka nikdy nezklamou!

Suroviny

olivový olej 2 PL
očištěná
sůl a pepř
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nakrájený nadrobno
vývar hovězí 2 l
k podávání
Na salsu verde
petrželka 2 hrnky
1 hrnku
listy máty
hořčice dijonská 2 ČL
vinný ocet červený 2 ČL
kapary 2 ČL
ančovičky (konzerva) 2 ks
olivový olej 80 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Vlijte víno do rendlíku a na středním plameni vařte 10 minut, až se zredukuje na polovinu. Odložte. Maso osolte, obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olej a maso v něm po částech opékejte 2 minuty po každé straně, případně přilijte olej podle potřeby. Maso vyjměte a odložte.

2

Do uvolněného kastrolu dejte cibuli, plamen stáhněte na střední a míchejte 5 minut, až změkne. Přidejte česnek a vraťte do kastrolu maso. Přilijte svařené víno, vývar a bobkový list a osolte i opepřete. Maso by mělo být tekutinou zcela zakryté, takže případně dolijte vodou. Přiklopte a duste v troubě 2 a 1/2 hodiny, až bude maso zcela měkké.

3

Mezitím dejte přísady na salsu do robotu a nasekejte najemno. Osolte podle chuti, ale díky kaparům a sardelkám to nejspíš nebude potřeba. Zakryjte a uchovejte v ledničce.

4

Měkké maso přendejte na talíř, zakryjte alobalem a uchovejte horké. Kastrol dejte na sporák a zprudka vařte 10 minut, až omáčka zhoustne. Líčka podávejte s bramborovou kaší a omáčkou, doplněné o salsu verde.

[[nid:9992]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč