Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Velmi snadné 15 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6720 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 1540 g
Tuky 35 g
Vláknina 111 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýňová vánoční marmeláda je rafinovaný způsob, jak zpracovat dýně nasladko a ještě při tom riskovat počínající závislost. Krásně voní po skořici, badyánu a má pomerančovou chuť. Ideální kombinace pro adventní čas. Namažte si ji na čerstvou vánočku nebo krajíc chleba. Recept na dýňovou marmeládu rozhodně stojí za vyzkoušení.

Suroviny

velkoplodé
pomerančový džus 1 l
100%
skořice 2 svitky
celá
badyán 2 hvězdičky
cukr ½ kg
Gelfix Extra 2 ks

Postup

1

Dýni nakrájejte na kostky a nechat přes noc marinovat v džusu a koření. Druhý den vše přiveďte k varu a až dýně změkne, sundejte hrnec z ohně, vyndejte koření a rozmixujte.

2

Přidejte cukr, znovu přiveďte k varu, přidejte Gelfix a ještě krátce povařte, pak sundejte z ohně. Vzniklou směs přelijte do skleniček.

POZOR, často bývá návykovou ;-) 15 osob = 15 skleniček od přesnídávky

Foto: Commons.Wikimedia.org

 
Autor: dante76

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...