Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolkový paprikáš & halušky
Fazolkový paprikáš & halušky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolkový paprikáš & halušky

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5101 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 282 g
Tuky 405 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický paprikáš je s masem, nás ale nadchla tato varianta bez masa se zelenými fazolkami. Kombinace smetanové omáčky, bramborových halušek a svěžích fazolových lusků funguje překvapivě skvěle. 

Suroviny

nakrájená nadrobno
vývar zeleninový 500 ml
nebo drůbeží
fazolky zelené 500 g
sůl
Na halušky
vejce 1 ks

Postup

1

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a zvolna ji opékejte do světle zlatavé barvy. Zaprašte hladkou moukou a umíchejte jíšku, vsypte papriku a krátce opečte. Postupně za stálého míchání přilijte smetanu a vývar. Prošlehejte a rozmixujte dohladka. Nechte zvolna za občasného míchání vařit 5–10 minut, poté vsypte fazolky a vařte doměkka.

2

Na halušky prošlehejte vejce se 150 ml vody. Vmíchejte mouku a v případě potřeby ještě zřeďte trochou vody. Protřete je přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Povařte 2–3 minuty, dokud nevyplavou. Sceďte, promíchejte s máslem a podávejte k omáčce s fazolkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...