Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolová polévka s klobáskami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3457 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 192 g
Tuky 205 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijte jakékoli čerstvé klobásky, které mají pikantní chuť a polévku také okoření. Nebo si udělejte domácí! V takovém případě si můžete vyladit jejich chuť vlastní kořenicí směsí... 

Suroviny

olivový olej 2 PL
čerstvá, nakrájené na špalíčky
nasekaná najemno
nakrájená na menší kousky
worcesterská omáčka 2 PL
hořčice dijonská 2 PL
třtinový cukr 2 PL
2x 400g konzerva nakládaných, slitých
koriandr čerstvý
nasekaný, lze použít i hladkolistá petrželka, na ozdobení

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, přidejte klobásky a opékejte je dozlatova. Přidejte cibuli a papriku opékejte dalších 5 minut, dokud zelenina trochu nezměkne. Přilijte sekaná rajčata, pak prázdnou konzervu naplňte vodou a její obsah přidejte k rajčatům spolu s worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem.

2

Osolte, opepřete a na mírném plameni vařte zakryté 15 minut. Pak přidejte všechny fazole a nechte povařit dalších 5–10 minut, případně nařeďte vodou. Servírujte posypané koriandrem nebo petrželkou, pro sytější večeři můžete doplnit tortillou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Komentáře

19.10.2018 20:24

Nemám ráda papriku, tak jsem polívku uvařila bez ní a byla výborná.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč