Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolová polévka s klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 21
Do 45 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 399 g
Tuky 70 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá fazolová polévka přijde vhod během chladných dní, kdy potřebujeme prohřát. Pro usnadnění práce jsme zvolili bílé a červené fazole z konzervy, ale pochopitelně si přes noc můžete namočit ty sušené, které druhý den uvaříte. Pokud k fazolačce nechcete přikusovat chléb, můžete polévku ještě zhutnit kostičkami brambor. A milovníci pikantních chutí ji mohou vylepšit špetkou chilli.

Suroviny

olej 2 PL
podle vašeho výběru (my jsme použili chorizo)
střední, nakrájené najemno
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
česnek 3 stroužky
najemno
vývar zeleninový 1,5 l
nebo drůbeží
sůl
pepř
čerstvě mletý
nejlépe kapie, nakrájená na proužky
400 g, malých, slitých a propláchnutých
fazole bílé 1 konzerva
400 g, velkých, slitých a propláchnutých
K PODÁVÁNÍ
petrželka
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Na oleji ve větším hrnci opečte klobásu nakrájenou na kolečka dozlatova a dokřupava. Opečenou klobásu vyjměte a odložte stranou.

2

Do uvolněného hrnce na tuk vypečený z klobás vsypte cibuli a mrkev, krátce je osmahněte, přidejte česnek, opět mírně osmahněte, přidejte protlak, opečte ho a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, potom přidejte kapii a obojí fazole a vařte, dokud nebude paprika měkká a fazole dokonale prohřáté.

3

Do hotové polévky vsypte odloženou opečenou klobásu, nechte ji ještě chvilku prohřát a podávejte se lžící zakysané smetany a ozdobené čerstvou petrželkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč