Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fermentovaný tvaroh
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 tvaroh

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 244 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 13 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chodilo se s ním do světa, a když jím drvoštěp namazal nemocné princezně Zubejdě krajíc chleba, doslova ji to postavilo na nohy. Fermentovaný tvaroh je jednoduše geniální a geniálně jednoduchý. A jakmile jej ochutnáte, pravděpodobně mu propadnete a budete ho mít neustále v lednici, stejně jako třeba kvásek...

Suroviny

tučný, ve fólii
mléko 50 ml
sůl 5 g

Postup

1

Všechny tři suroviny dobře promíchejte ve vhodné nádobě, uzavřete a nechte den stát při pokojové teplotě na lince. Poté uložte do lednice.

NĚCO NAVÍC

  • Fermentovaný tvaroh je skvělý samotný, s bylinkami, ale i jako základ pro nejednu pomazánku. Zkuste jej použít třeba do budapešťské či tuňákové...
     
  • Tvaroh bude i v lednici dále pomalu fermentovat a jeho chuť se bude proměňovat.
     
  • Nejlépe chutná tučný tvaroh. Tuk znamená chuť a hladkost.
     
  • Můžete také vyzkoušet smetanu místo mléka. Proměna bude probíhat trochu jinak. Nás výsledek tohohle experimentu velmi mile potěšil.
     
  • Sůl by měla představovat 2% hmotnosti tvarohu. Buďte s ní opatrní a alespoň napoprvé odolejte přístupu „gram sem, gram tam“, 6 g může znamenat, že výsledný tvaroh může být slanější, než byste chtěli. Dosolit lze vždy, ubrat nikdy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč