Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Freekeh naslano s jablkem a ořechy
Freekeh naslano s jablkem a ořechy
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Freekeh naslano s jablkem a ořechy

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1566 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 236 g
Tuky 50 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Freekeh je tvrdá pšenice či špalda, sklizená ještě zelená. Do výživných salátů je jako stvořený! Pokud ho neseženete, může ho v pokrmu zastoupit např. špaldový bulgur.

Suroviny

zelená pšenice freekeh 250 g
viz Něco navíc
mrkev 1 ks
nastrouhaná
Granny Smith, zbavené jádřince, na kostičky
nadrobno
velké zlaté, propláchnuté horkou vodou, okapané
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
hladkolistá
kešú 2 PL

Postup

1

Freekeh uvařte podle návodu na obalu či prohřejte. Nechte vychladnout. Přidejte mrkev, jablko, cibuli, rozinky, citronovou šťávu, olivový olej, osolte a opepřete. Vmíchejte petrželku, rozdělte do 2 misek a posypte opraže nými a nasekanými kešú.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařeného freekehu je třeba cca 130 g suchého. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...