Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazovaná řepa, cibule a pórek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1658 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 213 g
Tuky 68 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá příloha k masu navoněná česnekem a rozmarýnem.

Suroviny

malé, oloupané, přepůlené
oloupané, rozčtvrcené
pórek 2 ks
na 3cm špalíčky
česnek 4 stroužek
oloupané
olivový olej 4 PL
rozmarýn 1 snítka
balzamikový ocet 100 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky 1 PL
pražené

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí na rozehřátém oleji opékejte řepu, cibuli, pórek i česnek za stálého míchání asi 10 minut, až začne hnědnout. Přidejte rozmarýn a bobkový list, osolte, opepřete a přimíchejte ocet.

2

Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během pečení občas zamíchejte. Pokud by se zelenina připékala, přidejte trošku oleje a octa. Posypte piniovými oříšky a podávejte jako přílohu nebo předkrm. Jako hlavní jídlo můžete doplnit kozím sýrem, vařenými bílými fazolemi a rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...