Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

4.1/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4079 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 399 g
Tuky 216 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nad domácí noky (se slaninou) není!

Suroviny

lískové oříšky 45 g
loupané
kapustičky přepůlené
na nudličky
máslo 100 g
nakrájené nahrubo
zlaté, viz Něco navíc, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hoblinky, k podávání
Na gnocchi
vejce 1 ks
lehce prošlehané
olivový olej
na pokapání

Postup

1

Na gnocchi uvařte brambory ve slupce doměkka (30–35 minut). Sceďte je, nechte trochu zchladnout a oloupejte. Protlačte lisem na brambory do mísy. Přidejte mouku, vejce a 2 lžičky soli a rychle vypracujte těsto (čím déle je budete zpracovávat, tím víc bude řídnout!).

2

Rozdělte na 4 díly, s jedním pracujte, ostatní přikryjte utěrkou, aby nevychladly. Postupně z každé čtvrtiny vyválejte asi 2cm silný váleček a nakrájejte ho na 1,5cm kousky.

3

Rozložte je na plechy poprášené polohrubou moukou. Připravené gnocchi po částech vařte ve vroucí osolené vodě 2–3 minuty, až vyplavou. Sceďte, rychle zchlaďte ve studené vodě a promíchejte s trochou oleje, aby se neslepily. Odložte.

4

Mezitím předehřejte troubu na 180°C. Oříšky opečte nasucho na plechu (4–5 minut) a potom nasekejte nahrubo.

5

Do vroucí vody vhoďte růžičky kapusty a vařte 2–3 minuty, pak sceďte.

6

Ve velké pánvi na středním plameni opékejte pancettu 3–5 minut dozlatova. Přidejte máslo, rozinky a uvařené gnocchi. Zlehka opékejte 3–5 minut, až gnocchi zezlátnou. Přidejte kapustičky a oříšky a ještě 1–2 minuty prohřívejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

NĚCO NAVÍC
Zlaté rozinky jsou světlejší a méně vysušené. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...