Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Granola s chilli
Granola s chilli
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Granola s chilli

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 sklenici o objemu 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3767 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 186 g
Tuky 282 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaná granola je skvělá do salátů, výborně chutná v kombinaci s hummusem, ale bude se hodit i samostatně jako svačina na výlet. Přestože se připravuje na slano, je možné ji přimíchat i do jogurtu – přidejte ovoce a skvělá vyvážená snídaně je na světě!

Suroviny

Na marinádu
olivový olej 120 g
nebo med
tymián 1 PL
nasekaný
rozmarýn 1 PL
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené
Na granolu
případně žitné, pohankové, rýžové...
slunečnicová semínka 60 g
konopné semínko 60 g
loupané
dýňová semínka 60 g
ořechy 120 g
vlašské, pekanové, para, kešú, lískové oříšky, mandle, kokosové plátky
sezamová semínka 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C (program horký vzduch). Vyložte plech pečicím papírem.

2

V menší misce připravte marinádu smícháním všech ingrediencí.

3

Do velké mísy nasypte všechny suché ingredience na granolu, přidejte marinádu a dobře promíchejte.

4

Směs rovnoměrně rozprostřete na připravený plech, ale nechte ji načechranou. Vložte do trouby a pečte 20 minut. V polovině pečení granolu promíchejte.

5

Granola je hotová, když směs zezlátne. Po vychladnutí ji přesuňte do vzduchotěsné sklenice.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...