Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gratinované broskve s medem a čokoládou

Gratinované broskve s medem a čokoládou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8350 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 994 g
Tuky 400 g
Vláknina 143 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční meruňky jsem vyměnil za broskve, zdají se mi šťavnatější.

Suroviny

sušenky 15 ks
esíčka nebo Derby
loupané
čokoláda na vaření 80 g
nalámané na kousky
vejce 1 ks
velké, lehce našlehané
med 2 PL
tekutý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Broskve rozpůlte, vyjměte pecku a dužinu pomocí ostré lžičky trochu vydlabejte.

2

Sušenky, mandle a čokoládu spolu rozmixujte na hrubší drť. Přidejte vydlabanou dužinu, vejce a med a ještě promíchejte, aby se vše spojilo.

3

Náplň naneste do půlek broskví pomocí lžíce tak, aby vznikly kopečky. Broskve naklaďte do silnostěnné zapékací misky, na každou položte tenký plátek másla a zapékejte je asi 20–25 minut, až změknou a náplň zezlátne. V polovině pečení snižte teplotu trouby cca o 20 °C. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 17:41
Recept se nachází v č.9/04, str.27

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...