Neotřelý recept. Makrelu nejprve ogrilujte a poté zalijte sladkokyselou pikantní omáčkou.
Suroviny
olivový olej panenský
3
PL
makrela
4
ks
menší
Na omáčku
chilli paprička
1
ks
čerstvá, nadrobno
česnek
1
stroužek
nadrobno
zázvor (čerstvý)
3
čerstvý, nadrobno
med
2
ČL
limeta
2
ks
šťáva a kůra
sezamový olej
1
ČL
rybí omáčka
1
ČL
thajská
sůl
Postup
1
Prošlehejte dvě lžíce olivového oleje s ostatními přísadami na omáčku. Množství citronu, medu a soli můžete upravit dle své chuti.
2
Na každé straně makrely udělejte šest středně hlubokých zářezů. Potřete ryby zbylým olejem a mírně osolte a opepřete.
3
Grilujte 5–6 minut po každé straně, až je ryba hotová a oči zbělají. Přelijte na servírovacím talíři připravenou omáčkou a nechte 2–3 minuty před podáváním odpočívat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů)
- Ryba na rožni: Odlehčete letní grilovačku(15 receptů)