Chcete ohromit svou drahou polovičku večeří pro dva? Vsaďte na originální recept Olii Hercules inspirovaný východoevropskými kuchyněmi. Kombinace jehněčího, fenyklu a sladko-kyselého reliše z hroznového vína je vskutku rafinovaná.
Suroviny
Postup
Rozpalte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Z fenyklu odstraňte tuhé horní stonky (můžete je uložit do mrazáku a přidat do zeleninového vývaru) a bulvy nakrájejte na jemné proužky. Do pekáčku nalijte olej a dejte jej rozehřát do trouby. Do horkého oleje vsypte fenykl, osolte a 15 minut pečte.
Na reliš smíchejte ocet, cukr a špetku soli, až se cukr a sůl rozpustí. Ochutnejte, směs by měla chutnat sladkokysele, podle chuti dolaďte. Smíchejte s hroznovým vínem a chilli.
Pánev s těžkým dnem zahřejte na středním plameni nasucho. Jehněčí kotlety osolte. Pomocí grilovacích kleští vložte do rozehřáté pánve kotlety boční stranou s tukovým krytím dolů. Cílem je, aby kotlety pustily tuk a v této partii se vypekly dozlatova. Postupujte po dávkách. Pak položte kotlety do pánve na plocho a rychle je opečte, stačí 1–2 minuty po každé straně. Položte maso na opečený fenykl a vložte do trouby na dalších 7–10 minut, podle toho, jak propečené maso chcete. Před podáváním vmíchejte do reliše nasekanou mátu a podávejte s jehněčím a fenyklem.