Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované zelí se zálivkou, medem a semínky
Grilované zelí se zálivkou, medem a semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované zelí se zálivkou, medem a semínky

4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1228 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 0 g
Tuky 125 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které vás zaručeně překvapí! Už jste totiž někdy grilovali... zelí? Pokud ne, musíte to napravit, protože, věřte nám, něco tak neočekávaně dobrého jste dlouho nejedli. Možná nikdy. I nás grilované zelí zaskočilo a nadchlo natolik, že jsem vám ho vyfotili na mobil přímo na grilovačce. Pro tentokrát tedy omluvte nestylizovanou fotku, časem dáme zelí určitě stylovější fazonu.

Suroviny

zelí 1 hlávka
ranné
sůl
olivový olej 3 PL
Na zálivku a posypání
vinný ocet bílý 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 6 PL
pažitka
nasekaná
semínka
směs – slunečnice, dýně, len, sezam...

Postup

1

Zelí nakrájejte na šestiny až osminy, je vždy třeba, aby na daném díle zůstal kus košťálu a zelí drželo pohromadě. Dobře osolte a vetřete olej – dejte pozor, aby se zelí nerozpadlo. Vložte na rozehřátý gril a grilujte cca 7 minut z jedné strany, pak opatrně obraťte a grilujte cca 5 minut z druhé.

2

Zatímco se zelí griluje, připravte zálivku. V octu míchejte sůl do rozpuštění. Přidejte pepř a hořčici, promíchejte, pak vešlehejte olivový olej, podle chuti dolaďte javorovým sirupem. Vmíchejte nasekanou pažitku.

3

Grilované zelí pokapejte trochou javorového sirupu, polijte zálivkou a posypte směsí semínek.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...