Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grissini
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné Na 2–3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2188 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 367 g
Tuky 51 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé, dozlatova upečené a všemi milované. A také absolutní party hit. Doporučujeme udělat je rovnou z dvojnásobného množství, mizí totiž rychle.

Suroviny

mouka semolina 500 g
hladká semolinová mouka
voda 250 ml
droždí čerstvé 10 g
olivový olej 3 PL
sůl 10 g
Na dokončení
olivový olej
česnek 1 stroužek
drcený
sůl vločková
či hrubozrnná nebo obyčejná sůl na posypání
rozmarýn
sušený, na posypání
strouhaný, na posypání
sezamová semínka
na posypání

Postup

1

Mouku vsypte do mísy, přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto. Nechte je zhruba 1,5 hodiny kynout.

2

Z vykynutého těsta postupně odkrajujte kousky a vyvalujte tenké a dlouhé válečky. Těsto, které jste ještě nezpracovali, nechte zakryté potravinovou fólií, aby neosychalo. Troubu předehřejte na 200°C. 

3

V hrníčku smíchejte trochu vody, olivového oleje a drcený stroužek česneku. Směsí potřete tyčinky a posypte je solí (nejlepší je vločková), rozmarýnem, parmazánem, sezamovými semínky – anebo suroviny navzájem zkombinujte. Pečte 5–7 minut do světle růžové barvy.

NĚCO NAVÍC
Hotové grissini jsou krásně křupavé, pokud vám nekřupou, bylo v nich málo vody nebo je příště vyválejte tenčí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...