Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gulášová polévka z líček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3382 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 416 g
Tuky 80 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika všech klasik! Ale místo obligátního předního masa jsme do ní tentokrát dali líčka, která jsou po uvaření pohádkově jemná. 

Suroviny

nebo rostlinný olej
nadrobno
na nudličky
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
paprika mletá pálivá ½ ČL
spařená, oloupaná a nakrájená
na kousky
vývar hovězí 1,5 l
nebo voda
sůl
pepř
čerstvě mlětý
kmín 1 ČL
chleba 2 plátky
tvrdší, tmavý, na zahuštění
majoránka (drhnutá) 2 PL
+ čerstvá na ozdobení

Postup

1

V hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte maso a ze všech stran ho za stálého míchání osmahněte. Maso opékejte, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou pustilo. Přidejte česnek a ještě chvíli opékejte, aby změkl. Potom maso poprašte mletou sladkou i pálivou paprikou, zpěňte, promíchejte a přidejte rajčata a papriku. Podlijte trochou vývaru nebo vody. Osolte, opepřete, okmínujte a duste pod poklicí doměkka. Během dušení podle potřeby podlévejte vývarem či vodou.

 

2

Když je maso téměř měkké, dolijte zbylý vývar nebo vodu a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby zahustěte nastrouhaným chlebem. Vařte, dokud brambory nezměknou. Dochuťte rozemnutou sušenou majoránkou, popřípadě ještě prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...