Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Halibut s kiwi salsou
Halibut s kiwi salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Halibut s kiwi salsou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1294 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 98 g
Tuky 49 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi salsu z ananasu, vyzkoušejte i variantu s dostupnějším kiwi. Příjemně vás překvapí a s jemným rybím masem tvoří dokonalý pár. Stejně skvělá bude i s kuřecím masem.

Suroviny

kiwi 5 ks
pevná, ale ne tvrdá
nadrobno
velká, jemnější chuti (např. jalapeño), najemno nakrájená
např. Ramiro, na jemné kostičky
koriandr čerstvý 1 hrst
najemno
limetová šťáva
z půl limetky, nebo podle chuti a kyselosti kiwi
na plátky - k podávání, lze nahradit citronem
halibut 4 filety
bez kůže, viz Něco navíc
sůl
pepř bílý
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL

Postup

1

Kiwi oloupejte škrabkou na zeleninu (nejlépe to jde ostrou a vroubkovanou), odkrojte tvrdý koneček a dužinu nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy. Přidejte nakrájenou cibuli, chilli papričku i sladkou papriku, lístky koriandru a limetovou šťávu a kůru. Promíchejte a odložte na chvíli stranou, aby se chutě proležely.

2

Filety ryby osušte papírovou utěrkou, osolte je a opepřete. Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev, pak vlijte olej a nakonec přidejte máslo. Do rozpálené pánve vložte filety, opékejte je a přelévejte výpekem. Trvá to cca 3–5 minut, dejte pozor, abyste jemnou rybu nevysušili. Pokud máte nižší filet, není ani potřeba rybu otočit.

3

Porce halibuta vložte na talíře, navrstvěte na ně trochu salsy a ozdobte kolečky limety a/nebo citronu. Podávejte se zbylou salsou, jako příloha se hodí například rýže basmati.

NĚCO NAVÍC
Maso halibuta je opravdu jemné a jeho vůně není tak ‚rybí, jako je tomu u ostatních mořských ryb. Proto by mohl zabodovat i u těch, kdo ryby jinak úplně nemilují. Pokud ho ale neseženete nebo za něj nebudete ochotni zaplatit vyšší cenu, můžete použít i jinou bělomasou rybu, třeba tresku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč