Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5082 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 512 g
Tuky 229 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nedočkavě vyhlížíte dovolenou u moře, přeneste se s námi na Sicílii teď hned!

Suroviny

olivový olej 1 PL
větší, nadrobno
na kousky
najemno
rýže arborio 500 g
vývar zeleninový 1 l
strouhaný
na drobné kostičky
vejce 2 ks
na obalení
strouhanka
na obalení
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Hříbky zalijte horkou vodou a nechte je změknout. Potom je slijte, vymačkejte z nich vodu a nasekejte je. Vodu z hub uchovejte. V hrnci rozehřejte olivový olej, máslo a opečte na něm šalotku dosklovita. Přidejte nakrájené žampiony, česnek a opékejte, až žampiony zezlátnou. Přisypte rýži, zamíchejte, přidejte hříbky a přilijte všechen horký vývar a vodu z hub. Nezakrývejte, nechte tekutinu vyvařit, až bude rýže hotová. Pak do rýže přidejte máslo, nastrouhaný parmazán a 2 žloutky – tak rýže zkrémovatí a bude lépe držet. Rýži rozprostřete v ploše na velký talíř nebo plech, aby vychladla na pokojovou teplotu.

2

Z vychladlé rýže zformujte kouli o poloměru cca 3–4 cm. Prstem vytvořte v kouli důlek, vmáčkněte kostičky provolone a důlek uzavřete. Kouli obalte v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepejte. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu rýži a sýr.

3

V rendlíku rozehřejte olej ve vysoké vrstvě (arancini musí být ponořené, jinak se sýr uvnitř nerozteče), ideální teplota oleje je cca 180°C. Arancini smažte po dávkách dozlatova, koule v oleji otáčejte. Hotové skládejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte teplé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč