Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 137 g
Tuky 28 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte přátele rychlou houbovou hostinou. Téhle netradiční smaženici zaručeně nikdo neodolá!

Suroviny

česnekové + trocha na namazání toustů
chleba 2 plátky
celozrnný pšeničný
hořčice hrubozrnná 1 PL
pažitka
jarní cibulka
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Postavte wok nebo pánev na oheň; mezitím nakrájejte houby na silné plátky. Do pánve dejte ochucené máslo, a jakmile začne tuk prskat, vhoďte na něj houby a zprudka je osmahněte. Stáhněte plamen a občas je promíchejte, dokud nejsou měkké a šťavnaté.

2

Opečte chleby nasucho v toustovači, lehce je namažte máslem a položte na dva talíře.

3

Promíchejte hořčici s trochou soli a pepře a spolu se čtyřmi lžícemi kysané smetany přidejte k houbám. Vše zlehka promíchejte a navršte na tousty. Pak už je jen ozdobte zbylou lžící smetany a posypte nakrájenou pažitkou či cibulkou a černým pepřem.

4

Podávejte s bílým vínem nebo sherry.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...