Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou
Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3491 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 195 g
Tuky 209 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený recept šéfkuchaře Jiřího Štifta si nás získal nejen expresní přípravou ale i lahodnou chutí.

Suroviny

Na hovězí satay
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
zázvor (čerstvý) 20 g
oloupaný a nakrájený nadrobno
sójová omáčka 4 PL
ústřicová omáčka 2 PL
nakrájený na dlouhé tenké nudličky
Na vepřové satay
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
zázvor (čerstvý) 15 g
oloupaný a nakrájený nadrobno
třtinový cukr 1 PL
sójová omáčka 2 PL
nakrájené na dlouhé tenké nudličky
Na omáčku
rostlinný olej 1 PL
palmový cukr 20 g
nasekaný
citronová tráva 1
stéblo
listy kafirové limety 7 listů
rozemletých nebo rozmixovaných najemno
rybí omáčka 5 PL

Postup

1

V misce promíchejte všechny přísady na hovězí satay kromě masa. Přidejte hovězí nudličky, promíchejte a nechte alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.

2

V misce promíchejte všechny přísady na vepřové satay kromě masa. Přidejte vepřové nudličky, promíchejte a nechte také alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.

3

Na omáčku lehce orestujte na oleji červenou kari pastu, stačí půl minutky. Přidejte palmový cukr, citronovou trávu, naklepanou tupou stranou nože, listy kafirové limety, arašídy a rybí omáčku. Promíchejte a vše zalijte kokosovým mlékem. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne. Vyjměte citronovou trávu, listy kafirové limety a odložte.

4

Jednotlivé nudličky masa napíchejte vlnkovitě na předem namočená bambusová párátka (anebo na špejle či malé špízové jehly) a na rozpáleném grilu opékejte z obou stran dozlatova. Podávejte s omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...