Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem
Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1529 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 150 g
Tuky 62 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hráškovou polévku můžete doplnit jakýmkoli čerstvým sýrem, ale kozí jí dodá francouzský šarm. 

Suroviny

čerstvý, nebo žervé nebo tvaroh
velká, podlouhlá, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
vývar zeleninový 1 l
mražený hrášek 500 g
prolitý horkou vodou a odkapaný
rozmarýn 1 snítka
nemusí být
sůl
pepř
čerstvě mletý
hrachové výhonky na ozdobení

Postup

1

Kozí sýr promíchejte se smetanou v nádobě vhodné do mrazáku a dejte na 30 minut mrazit, pak směs naškrábejte vidličkou a dejte mrazit ještě na hodinu, během té doby ji ještě dvakrát zpracujte vidličkou, jako byste dělali granitu.

2

Máslo rozehřejte v hrnci nebo velkém rendlíku, pak na něm asi 4 minuty opékejte šalotku a česnek doměkka. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte hrášek a rozmarýn, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat 3–4 minuty, aby hrášek změkl, ale příliš neztratil barvu. Vyjměte rozmarýn, případně oslaďte a promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete. Podávejte s mraženým kozím sýrem, drceným pepřem a výhonky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč