Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškovo-rukolový krém

Hráškovo-rukolový krém

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 917 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 126 g
Tuky 14 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vřele doporučujeme použít čerstvě vyloupaný mladý a sladký hrášek, službu ale udělá i mražený.

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ navíc na pokapání
střední, nakrájená najemno
česnek 1 stroužek
nakrájený najemno
hrášek 500 g
vyloupaného (může být i mražený)
vývar zeleninový 1 l
rukola 1 svazek
(asi 100 g), nakrájená, pár lístků ponechaných stranou na posypání
sůl
pepř
čerstvě mletý
hustá, tučná nebo crème fraîche, k podávání
pepř růžový
čerstvě drcený, na posypání

Postup

1

Rozehřejte v hrnci olivový olej a opečte na mírném ohni krátce šalotky a pak i česnek, dokud trochu nezměknou. Přidejte hrášek, nechte jej trochu obalit v tuku a pak zalijte litrem vývaru. Zamíchejte a nechte cca 5–10 minut vařit na mírném ohni.

2

Jakmile je hrášek měkký, přelijte větší část polévky do stolního mixéru a rozmixujte s rukolou. Vraťte k nepromixovanému zbytku a zhruba další minutu společně prohřejte. Osolte a podle chuti opepřete. Rozdělte do talířů, ozdobte trochou zakysané smetany nebo crème fraîche a zbylými lístky rukoly, posypte podle chuti drceným růžovým pepřem. Na závěr můžete zastříknout troškou olivového oleje.

NĚCO NAVÍC
V hráškové polévce můžete zužitkovat jakékoli lupení, které právě máte doma, třeba baby špenát nebo polníček – polévka pak bude jemnější. Skvělou chuť polévce dodá křehká a peprná potočnice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč