Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrnkový hruškový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 264
Do 75 minut Snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3498 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 420 g
Tuky 157 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý, jednoduchý a vláčný hrnkový hruškový koláč, se kterým uděláte spoustu parády! Je akorát sladký, perfektně šťavnatý, a kdyby nebyl tak ‚žravý‘, určitě by dlouho vydržel. Takže jestli hledáte recept na nejlepší hruškový koláč pod sluncem, tady je ten náš.

Suroviny

velké nebo 4 menší
vejce 3 ks
mascarpone 1 hrnek
sůl ¼ ČL
škrob ¼ hrnku
+ 1,5 lžíce
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
rostlinný olej 2,5 PL
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C a vymažte nebo vyložte papírem na pečení dortovou formu o průměru 23 cm.

2

Hrušky oloupejte, jednu nakrájejte na kostičky, druhou na plátky.

3

V misce prošlehejte vejce a cukr a poté zašlehejte mascarpone. Přidejte mouku, sůl, škrob, kypřicí prášek do pečiva, sodu a vařečkou zapracujte. Nakonec vmíchejte olej a posléze i hrušku na kostičky.

4

Těsto vlijte do formy, lehce uhlaďte a poklaďte plátky hrušky. Posypte zhruba 2 lžícemi cukru a dejte péct na 45–60 minut, proveďte test špejlí.

5

Koláč nechte mírně zchladnout, vyjměte z formy a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Pokud milujete hodně ovocné buchty a koláče, nebojte se dát do těsta nebo navrch o hrušku či dvě více!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč