Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hummus se salátem & tortillové chipsy
Hummus se salátem & tortillové chipsy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hummus se salátem & tortillové chipsy

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 212 g
Tuky 110 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na hummus existuje nespočet, proto ochutnávejte a vylaďte si ten svůj podle vlastních představ.

Suroviny

Na hummus
cizrna 300 g
z konzervy, scezená a propláchnutá
česnek 2 stroužky
oloupané
římský kmín ½ ČL
mletý
pasta ze sezamových semínek
olivový olej 50 ml
z 1/2 citronu nebo podle chuti
sůl
Na salát
cizrna 100 g
z konzervy, scezená a propláchnutá
rajčata cherry 1 hrst
barevná (červená, oranžová, žlutá), nakrájená na čtvrtky
papriky pečené, v oleji ½ ks
na malé kousky
vypeckované
vypeckované
petrželka 1 svazek
kudrnka
Na dokončení
nebo balkánský sýr
mletá
olivový olej extra panenský
nachos
tortillové chipsy solené, k podávání

Postup

1

Všechny ingredience na hummus vložte do mixéru, osolte podle chuti a rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte trochou čerstvé vody, abyste dosáhli hladké nadýchané konzistence.

2

Na salát v míse zlehka promíchejte cizrnu, nakrájená cherry rajčátka a pečenou červenou papriku, olivy a petrželku.

3

Na oválný talíř naservírujte hummus, na něj navršte salát, na salát rozdrobte sýr. Vše posypte mletou sladkou paprikou a zakápněte olivovým olejem. Podávejte se solenými tortillovými chipsy.

NĚCO NAVÍC
Tuhle dobrotu můžete podávat i jako chlebíčky. Žitný chléb potřete silnou vrstvou hummusu, navrch navrstvěte salát, rozdrobte fetu a posypte mletou sladkou paprikou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...