Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Husí prsa s bulgurem a zeleninou
Husí prsa s bulgurem a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Husí prsa s bulgurem a zeleninou

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3407 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 564 g
Tuky 50 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husí prsa jsou skvělé minutkové maso, které na talíři vypadá velmi luxusně. Můžete je péct zprudka na pánvi i grilovat, nezapomeňte ale vždy nařezat kůži! Jako přílohu jsme tentokrát zvolili bulgur se zeleninou, který lehce evokuje šoulet, ovšem ve skutečnosti je to něco úplně jiného, svěžejšího, lehčího a rychlejšího.

Suroviny

husí sádlo 2 PL
bulgur 200 g
vývar zeleninový 500 ml
nebo kuřecí
cider 200 ml
husí prsa 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 2 ks
nakrájená na šikmé špalíčky nebo na čtvrtky
nakrájené nadrobno
česnek 6 stroužků
nakrájených na plátky
větší, oloupaná a nakrájená na klínky
řapíkatý celer 4 ks
na plátky
tymián ½ svazku
fazole bílé 1 konzerva
slité
Na posypku
česnek 2 stroužky
oloupané
petrželka ½ svazku
hladkolistá
pečivo 100 g
starší, bílé

Postup

1

Na posypku promixujte česnek, petrželku a pečivo v mixéru na strouhanku. 

2

Do rendlíku dejte lžíci husího sádla, přidejte protlak a krátce orestujte. Přisypte bulgur, přilijte vývar, cider a uvařte pod pokličkou takřka doměkka.

3

Nařežte tukovou stranu na husích prsou křížovým šrafováním, aniž byste ji celou prořízli až k masu, osolte a opepřete. Prso vložte na rozehřátou pánev stranou s kůží (tukovou vrstvou) dolů, restujte asi 4 minuty dozlatova, poté obraťte a opékejte asi 4 minuty opět dozlatova. Dejte na talíř a zakryjte alobalem.

4

V hrnci rozehřejte druhou lžíci sádla, vhoďte mrkev, orestujte, přidejte cibuli, česnek, jablka a celer, tymián a zvolna asi 10 minut opékejte. Přidejte fazole, uvařený bulgur, promíchejte a prohřejte. Dochuťte solí a přendejte na servírovací talíř. Posypte opečenou strouhankou.

5

Prsa nakrájejte na plátky a rozložte na zeleninovou směs s bulgurem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...