Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hustá čočková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 158
Do 45 minut Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 141 g
Tuky 30 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá čočková polévka nás ze všech došlých receptů na polévky zaujala nejvíc. „Je zdravá, výborná a s pečivem vydá i za hlavní chod,“ napsala nám naše čtenářka Kristýna Heřmánková z Černošic. A nám nezbývá, než souhlasit. Výborná čočková polévka s opečenou slaninou si nás získala.

Suroviny

olivový olej 2 PL
menší, nadrobno
vývar kuřecí 1 l
nebo voda
předvařená
oloupané, na kostičky
kořenová zelenina
(1 mrkev, 1 petržel, malý́ kousek celeru), na kostičky
česnek 2 stroužky
prolisované
majoránka (drhnutá) 1 PL
petrželka
čerstvá, nasekaná
proužky opražené, na ozdobu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak ji zasypte moukou a míchejte do světlezlaté barvy.

2

Zalijte studeným vývarem nebo vodou, vsypte čočku a kostičky brambor, přidejte rajčata, osolte, opepřete a vařte 15 minut.

3

Přidejte kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, ještě 5 minut povařte.

4

Nakonec vmíchejte majoránku.

5

Podávejte posypané nasekanou petrželkou a opraženou slaninou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Komentáře

18.08.2014 23:59

místo majoránky jsem dala koriandr

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...