Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indonéská hovězí polévka
Indonéská hovězí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indonéská hovězí polévka

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2853 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 423 g
Tuky 36 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I s levnějším kouskem hovězího (povařte je ale opravdu doměkka!) bude mít tato překrásná polévka velký úspěch a obohatí váš repertoár!

Suroviny

nudle rýžové 300 g
širší, ploché
fazolky zelené 180 g
zelené
hrášek 1 hrst
zelený
koriandr čerstvý
čerstvé lístky
bazalka
čerstvé lístky
sójové výhonky 150 g
lze nahradit mungo klíčky
vývar hovězí 2 l
limetová šťáva
z 1 limety
sambal oelek
Na dochucení
rybí omáčka 2 PL
lze nahradit sójovou omáčkou

Postup

1

Maso zabalte do fólie a dejte na hodinu do mrazáku. Pak je vyjměte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Nechte dojít pokojové teploty.

2

Nudle povařte tři až čtyři minuty ve vroucí vodě, nebo je jenom vroucí vodou zalijte, aby změkly. Sceďte a dejte stranou.

3

Fazolky a hrášek spařte vroucí vodou nebo minutu povařte, sceďte a propláchněte studenou vodou.
Dejte do mísy spolu s koriandrem, bazalkou a výhonky.

4

Bujon uveďte v hrnci do varu, nudle velmi rychle propláchněte horkou vodou, oddělte je vidličkou a rozdělte do misek. Zalijte horkým vývarem, přidejte plátky masa a nechte dvě minuty stát (svíčková tím zkřehne, jiné maso ne). Vsypte zeleninu a listy bylinek, dotáhněte chuť limetovou šťávou, rybí nebo sójovou omáčkou a trochou ostré papričkové pasty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.11.2007 09:47
Recept se nachází v příl. č.2/07 str.14

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...