Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italská rajčatová polévka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 668 g
Tuky 88 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna ze sta variant – samozřejmě výborná! Takovou verzi minestrone můžete ochutnat třeba v Boloni, kde jsou plněné těstoviny tortellini jako doma.

Suroviny

nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 4 ks
na kostičky
olivový olej 2 PL
česnek 4 stroužky
drcený
hustý např. Heinz Tomato Paste
menší, nakrájená podélně na čtvrtky a pak na plátky
fazole 400 g
1 konzerva máslových fazolí, fazole scezené a propláchnuté
vývar zeleninový 1,2 l
lze nahradit drůbežím vývarem
strouhaný
tortelliny 200 g
chlazené, náplň ricotta a špenát nebo maso či šunka
sůl mořská
bazalka 1 svazek

Postup

1

V hrnci na oleji zvolna opékejte na mírném plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidejte cukr, česnek, rajský protlak, bobkový list a cuketu a míchejte ještě 4 minuty.

2

Přidejte fazole, krájená rajčata a vývar a vařte 10–15 minut. Pak přidejte tortellini a vařte ještě asi 5 minut, až budou těstoviny hotové. Vypněte, vmíchejte polovinu parmazánu a polovinu nasekané bazalky, případně dosolte. Nalijte do talířů a posypte zbývající bazalkou. Podávejte se zbylým parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...