Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné Na formu 20x30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7643 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 800 g
Tuky 421 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si na tyhle řezy vezmete k ruce robota, který strouhá a hněte těsto, koláč zavoní z trouby dřív, než se vaši hosté rozkoukají. Nabídněte jim jablečné řezy hned po upečení – zatepla s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou totiž chutnaají nejlíp!

Suroviny

máslo 200 g
změklé
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na náplň
jablko 600 g
oloupaná a zbavená jadřinců
propláchnuté
mletá
nasekané

Postup

1

Formu o velikosti cca 20x30 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C.

2

Do mísy (nebo do kuchyňského robota) dejte žloutky s cukrem a máslem a utřete na světlou pěnu.

3

Pak k nim prosejte mouku s kypřicím práškem a vypracujte měkké nelepivé těsto.

4

Třetinu těsta dejte do mrazáku. Zbylé 2/3 těsta vmačkejte na dno (případně i na boky) formy.

5

Jablka nastrouhejte, přimíchejte k nim rozinky, skořici a vanilkový cukr a rozprostřete je na těsto.

6

Posypte ořechy a navrch nastrouhejte zbylou třetinu těsta.

7

Pečte asi 45 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Zbylé bílky můžete buď zamrazit, nebo koláč ještě vylepšit. Ušlehejte je se 100 g krupicového cukru na pevný sníh. Na závěr do něj přidejte 1 lžičku vinného octa. Sníh naneste na jablečnou vrstvu, a teprve na něj nastrouhejte vychlazené těsto. Moučník s bílky jezte hned po upečení; druhý den sněhová vrstva zvlhne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč