Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečno-hruškový kompot
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1197 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 216 g
Tuky 34 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená pochoutka slazená jen ovocem! Jablečno-hruškový kompot se skvěle hodí nejen jako dezert, ale harmonii chutí vytvoří i s pečeným masem. 

Suroviny

jablečná šťáva 100 ml
skořice 1 svitek
badyán 1 hvězdička
větší pevná sladší, nakrájená na měsíčky
pevné, nakrájené na měsíčky

Postup

1

Do nižšího a širšího kastrolu nalijte jablečný mošt, dolijte asi 100ml vody, přidejte koření a citronovou kůru a trošku šťávy podle chuti. Zahřejte a nechte chvíli stát, aby šťáva nasákla vůni koření.

2

Pak přihoďte jablka a vařte pár minut, potom přidejte hrušky a vařte dalších pár minut. Doba varu je závislá na odrůdě plodů i velikosti měsíčků. Jablka i hrušky by měly zprůsvitnět a změknout, ale stále by měly držet pohromadě.

3

Servírujte teplé či studené, přelité kompotovou šťávou (koření sceďte nebo pro starší děti ponechte na ozdobu).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...