Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jáhly s bobem zahradním
Jáhly s bobem zahradním
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jáhly s bobem zahradním

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1524 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 115 g
Tuky 94 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jáhly s bobem zahradním se jako příloha skvěle hodí k pečenému kuřeti nebo přírodním řízečkům z panenky. Dejte jim šanci a dopřejte si jáhly v moderní podobě. 

Suroviny

jáhly 150 g
boby 400 g
boby zahradní neboli fazole fava, čerstvé nebo mražené
máta 1 svazek
lze nahradit koriandrem, lístky nakrájené nadrobno
olivový olej 4 PL
sůl
polníček 100 g
piniové oříšky 25 g
nasucho opražené

Postup

1

Jáhly propláchněte nebo spařte horkou vodou, pak vsypte do vroucí vody a uvařte doměkka.

2

Fazole fava krátce povařte ve vroucí vodě, stačí 1–2 minuty, slijte, opatrně přesypte do studené vody, zchlaďte, slijte a oloupejte.

3

V míse promíchejte bylinky a olej. Osolte podle chuti. Přidejte oloupané fazole, polníček a nakonec jáhly. Promíchejte, posypte piniovými oříšky, fetou a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...