Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodová bowle s ledovou tříští
Jahodová bowle s ledovou tříští
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodová bowle s ledovou tříští

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1699 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 212 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní drink pro zahradní slavnost. Jahodová bowle s ledovou tříští vám v sparném létu nesmí na žádné party chybět. 

Suroviny

jahody 800 g
i více, čerstvé
ovocný likér 100 ml
višňový, grand marnier, z granátových jablek apod. lze nahradit bezinkovým sirupem či višňovým džusem
plátky, nejlépe biolimeta
sodovka 500 ml
na dolití
ledová tříšť k podávání

Postup

1

Jahody omyjte, očistěte, přepulte a vložte do džbánu nebo mísy na bowli.

2

Přidejte plátky limety a jahody přelijte likérem nebo sirupem. Zlehka promíchejte, zalijte dobře vychlazeným vínem a nechte 30 minut v chladu. Podávejte dolité sodovkou a doplněné ledovou tříští.

NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi připravte z bezinkového sirupu a zázvorové limonády dolité sodovkou.

Foto: Alena Hrbková

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...