Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 94
Do hodiny Snadné 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3691 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 399 g
Tuky 193 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodová bublanina je naprostá klasika, ale mandlové lupínky ji dotáhnou k dokonalosti!

 

Suroviny

strouhanka
na vysypání plechu
máslo 150 g
změklé + na vymazání
vejce 4 ks
žloutky, bílky zvlášť
z půlky citronu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jahody 500 g
mandle plátky 2 hrsti
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C; pekáč (30 × 20 cm) vymažte máslem a vysypte strouhankou.

2

Utřete spolu máslo, krupicový a vanilinový cukr. Postupně zašlehejte žloutky (kdyby se směs začala srážet, přisypte mouku) a citronovou kůru.

3

Z bílků ušlehejte sníh a i s moukou a práškem ho přimíchejte k máslu se žloutky.

4

V pekáči posypte jahodami a polovinou mandlí. Pečte půl hodiny, do světle zlaté barvy.

5

Před vytažením z trouby posypte bublaninu zbytkem mandlí a po vychladnutí pocukrujte.

Tip: Aby jahody neklesly, dejte jich do těsta jen polovinu a zbytek přisypte zhruba po deseti minutách pečení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...