Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový míša do skleničky
Jahodový míša do skleničky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový míša do skleničky

4.2/5 Počet hodnocení: 41
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 skleničky o objemu 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1218 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 39 g
Tuky 83 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na klasického míšu nedáme dopustit. Spojení čokoládového těsta a tvarohového krému je zkrátka legendární. My jsme ovšem pro tentokrát čokoládovou polevu nahradili jahodovým pyré a všechno schovali do skleniček – vznikl tak ideální dezert na letní piknik! Stačí zavíčkovat a uložit do košíku.

Suroviny

jahody 250 g
+ na ozdobení
ve vaničce
k oslazení jahod (lze vynechat) a tvarohu, podle chuti
oblíbená čokoládová buchta, brownies či čokoládové muffiny, rozdrobené

Postup

1

Jahody nakrájejte na menší kousky a část lehce rozmačkejte vidličkou (nebo rozmixujte tyčovým mixérem). Pokud se vám zdají málo sladké, doslaďte je moučkovým cukrem.

2

Tvaroh prošlehejte a opatrně promíchejte s ušlehanou šlehačkou. Oslaďte podle chuti moučkovým cukrem.

3

Začněte vrstvit. Na dno skleničky dejte vrstvu čokoládových drobečků, pokračujte vrstvou krému a nakonec vrstvou jahodového pyré. Postup alespoň jednou zopakujte. Pokud chcete, ozdobte čerstvým ovocem.

NĚCO NAVÍC
Upečte jednoduchý čokoládový koláč. Troubu rozehřejte na 180°C. Menší plech nebo pekáček vyložte papírem na pečení. Ušlehejte 1 vejce, 100 g změklého másla a 80 g třtinového cukru do světlé pěny a do té postupně zašlehejte 200 ml mléka a směs připravenou ze 150 g hladké mouky, 50 g kakaa holandského typu, 1 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičky jedlé sody a 1 lžičky koření mixed spice, kterou jste předem proseli přes jemné síto. Vmíchejte hrst čokoládových peciček. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 30 minut (podle velikosti formy).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...