Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahody na kozím sýru
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 863 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 36 g
Tuky 61 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pochoutka pro opravdové gourmety. Jahody na kozím sýru chutnají skvěle a připravíte je v okamžitu - za čtvrt hodiny podáváte!

Suroviny

olivový olej 3 PL
balzamikový ocet 2 ČL
koriandrová semínka 4 ks
tymián 2 ČL
lístky
čerstvý
jahody 400 g
menší
sůl

Postup

1

Prošlehejte spolu olej, ocet, semínka koriandru a tymián.

2

Sýr prsty rozmělněte na hrudky a smíchejte se zálivkou, případně podle potřeby osolte.

3

Do skleniček rozdělte jahody, zasypte je ochuceným sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC: Kozí rolky jsou pro tento recept naprosto ideální volba. Jen musíte nejprve odkrojit tvrdší kůrku nebo vnitřek vydlabat lžičkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...